Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka kardamonowo-imbirowe
Kroki postępowania
Piec 10-15 minut, w zależności od grubości, w temp. 165-170*C z górną i dolną grzałką.
cukier kryształ | 150 g |
karmel | z 50 g cukru |
wódka | 25 ml |
olej roślinny | 50 ml |
woda | 100 ml |
miód | 125 g |
mąka pszenna | 400 g |
mąka pszenna pełnoziarnista | 100 g |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżeczka |
sól | 1/4 łyżeczki |
Kurkuma mielona Prymat | 1/2 łyżeczki |
Kardamon mielony Prymat | 1 łyżka |
Imbir mielony Prymat | 1 łyżeczka |
mielona trawa cytrynowa | 1/2 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: