Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka jaglano-amarantusowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płatki jaglane 1 szklanka
amarantus ekspandowany 1 szklanka
masło 100 gram
żółtko jajek 2 sztuki
miód płynny 2 łyżka
mąka ryżowa 1/2 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka jaglano-amarantusowe

Rozpuszczamy na małym ogniu masło z miodem. Po ostudzeniu dodajemy żółtka i roztrzepujemy. Wsypujemy wymieszane wcześniej pozostałe suche składniki i zagniatamy w jednolitą kulę. Urywamy po kawałku po ciasta, formujemy kuleczki i pieczemy 20 minut w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak