Ciasteczka francuskie z pieczarkami

Ciasteczka francuskie z pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    275 gr
  • pieczarki

    50 dag
  • cebula

    1 szt
  • serek mascarpone

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • pieprz ziołowy XXL

    do smaku
  • Pieprz kolorowy Prymat w młynku

    do smaku
  • DODATKOWO:

  • jajko

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie farszu:
Cebulę posiekaną zeszklić na masełku z odrobiną oleju, dodać pokrojone pieczarki, usmażyć do odparowania płynu. Pod koniec duszenia dodać Mascarpone i doprawić do smaku, chwilę poddusić.
Farsz wystudzić i zmiksować podręcznym blenderem.
Wykonanie ciasteczek:
Rozgrzać piekarnik do 180/200 stopni.
Ciasto rozwinąć i rozłożyć po całości farsz pieczarkowy
Całość dokładnie zrolować od dłuższego boku i pokroić na grubsze plastry.
Ułożyć na blasze piekarnikowej wysłanej papierem do pieczenia.
Piec do lekkiego zrumienienia ok. 30 minut.
Podać z czerwonym barszczykiem.
Około 9-10 szt.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Lidzia 09.03.2014 07:58
Pyszności.
Janina 07.03.2014 14:31
Fajny pomysł;)
nogawkuchni 07.03.2014 14:30
Ciekawy pomysł na świetną przekąskę,zdecydowanie coś dla mnie, muszę wypróbować ten przepis.
Czyki 07.03.2014 13:38
Tak, z czerwonym barszczykiem tworzą parę:) super:)
halina17 07.03.2014 13:22
Dobra przekąska.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat