Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka francuskie z pieczarkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 275 gr
pieczarki 50 dag
cebula 1 szt
serek mascarpone 1 łyżka
sól do smaku
pieprz ziołowy XXL do smaku
Pieprz kolorowy Prymat w młynku do smaku
DODATKOWO:
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka francuskie z pieczarkami

Wykonanie farszu:
Cebulę posiekaną zeszklić na masełku z odrobiną oleju, dodać pokrojone pieczarki, usmażyć do odparowania płynu. Pod koniec duszenia dodać Mascarpone i doprawić do smaku, chwilę poddusić.
Farsz wystudzić i zmiksować podręcznym blenderem.
Wykonanie ciasteczek:
Rozgrzać piekarnik do 180/200 stopni.
Ciasto rozwinąć i rozłożyć po całości farsz pieczarkowy
Całość dokładnie zrolować od dłuższego boku i pokroić na grubsze plastry.
Ułożyć na blasze piekarnikowej wysłanej papierem do pieczenia.
Piec do lekkiego zrumienienia ok. 30 minut.
Podać z czerwonym barszczykiem.
Około 9-10 szt.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lidzia 09.03.2014 07:58
Pyszności.
Janina 07.03.2014 14:31
Fajny pomysł;)
nogawkuchni 07.03.2014 14:30
Ciekawy pomysł na świetną przekąskę,zdecydowanie coś dla mnie, muszę wypróbować ten przepis.
Czyki 07.03.2014 13:38
Tak, z czerwonym barszczykiem tworzą parę:) super:)
halina17 07.03.2014 13:22
Dobra przekąska.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak