Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka francuskie z masą ananasowo-bananową i żurawiną

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opak
ananas 2 plastry
żurawina 2 łyżki
rodzynki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka francuskie z masą ananasowo-bananową i żurawiną

Banan i ananas miksujemy blenderem, dodajemy żurawinę i rodzynki, mieszamy. Ciasto francuskie kroimy na około 12 kawałków. Na środek każdego kawałka ciasta nakładamy około łyżeczkę masy, delikatnie palcami zlepiamy brzegi (uważając by masa nie wypłynęła) a następnie dodatkowo zlepiamy je widelcem. Każde ciasteczko smarujemy jajkiem, układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blasze i pieczemy 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 st. C.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak