Ciasteczka francuskie

Ciasteczka francuskie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    60 dag
  • margaryna

    50 dag
  • żółtko jajek

    4 szt
  • kwaśna śmietana

    6 łyżek
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Ciasteczka francuskie

Posiekać margarynę z mąką, dodać żółtka i śmietanę. Schładzać 2 godz. w lodówce. Rozwałkować na grubość pół cm i wycinać foremkami ciastka. Wierzch posmarować jajkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Jodaj 10.02.2012 10:29
uwielbiam :)
ziutula
ziutula 25.12.2011 15:02
lubię...
Agnik 22.10.2011 18:09
wow
gosia561 14.09.2011 17:29
niezłe
darus 24.08.2011 17:08
uwielbiam
olivka 07.08.2011 15:45
fajny przepis, wyglądają apetycznie
Juleczka20 01.08.2011 13:12
super
Kate131 23.07.2011 08:48
fajne
ronald88 28.06.2011 08:52
super
banditka 23.06.2011 11:53
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat