Ciasteczka florenckie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier puder

    12 dag
  • maliny

    20 dag
  • sok z maracui

    3 łyżki
  • serek mascarpone

    15 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Maliny przebrać i oczyścić, podzielić na dwie części:jedną przetrzeć przez sito i wymieszać z połową cukru, a drugą część odłożyć do dekoracji. Twarożek ubić, dodać nektar z maracui, resztę cukru i ponownie ubijać. Na jedno ciastko nakładać masę serową i przykrywać drugim. Na każdym talerzyku układać po trzy wieżyczki, obok porcję piure malinowego i udekorować świeżymi owocami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iwona332 16.07.2011 11:15
super
agata1722 02.12.2010 11:01
wyśmienite
MAŁGORZATA108 15.06.2010 20:14
Na świeże maliny trzeba jeszcze trochę poczekać.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat