Ciasteczka dyniowe

Ciasteczka dyniowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • miąższ z dyni

    150 gram
  • mleko

    100 ml owsianego
  • daktyle

    10 sztuk
  • olej kokosowy

    2 łyżki
  • mąka z ciecierzycy

    100 gram
  • mąka ryżowa

    100 gram
  • Mąka z tapioki

    50 gram
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka bg

czekolada

  • olej kokosowy

    1 łyżka
  • ksylitol

    1 łyżka pudru
  • kakao

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dynię upiec w piekarniku. Przestudzić i obrać ze skórki. W garnuszku zagotować mleko owsiane z daktylami. Zdjąć z ognia, dodać olej kokosowy by się rozpuścił. Do przestygniętego dodać upieczoną dynię i dokładnie zblendować.

Do przestygniętego dodać mąki i proszek do pieczenia. Formować kulki i ułożyć je na papierze do pieczenia. Spłaszczyć je stempelkiem. Piec około 18-20minut w 180stopniach. Na środek po przestygnięciu wlać domową czekoladę i przestudzić.

Czekolada:

Olej roztopić w kąpieli wodnej, dodać ksylitol i kakao. Dokładnie wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jejkuchnia

20.10.2017 12:24
Super wyglądają. :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat