Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka dyniowe

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

miąższ z dyni 150 gram
mleko 100 ml owsianego
daktyle 10 sztuk
olej kokosowy 2 łyżki
mąka z ciecierzycy 100 gram
mąka ryżowa 100 gram
Mąka z tapioki 50 gram
proszek do pieczenia 1 łyżeczka bg

czekolada

olej kokosowy 1 łyżka
ksylitol 1 łyżka pudru
kakao 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka dyniowe

Dynię upiec w piekarniku. Przestudzić i obrać ze skórki. W garnuszku zagotować mleko owsiane z daktylami. Zdjąć z ognia, dodać olej kokosowy by się rozpuścił. Do przestygniętego dodać upieczoną dynię i dokładnie zblendować.

Do przestygniętego dodać mąki i proszek do pieczenia. Formować kulki i ułożyć je na papierze do pieczenia. Spłaszczyć je stempelkiem. Piec około 18-20minut w 180stopniach. Na środek po przestygnięciu wlać domową czekoladę i przestudzić.

Czekolada:

Olej roztopić w kąpieli wodnej, dodać ksylitol i kakao. Dokładnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 20.10.2017 12:24
Super wyglądają. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak