CIASTECZKA CZEKOLADOWE „ZIARNA KAWY”

CIASTECZKA CZEKOLADOWE „ZIARNA KAWY”

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    65 g
  • mąka pszenna

    110 g
  • mąka ziemniaczana

    25 g
  • cukier puder

    65 g
  • żółtko jaja

    1 szt
  • kakao

    1 łyzeczka
  • kawa rozpuszczalna

    1 łyzka
  • proszek do pieczenia

    1 łyzeczka
  • laska wanilii

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Składniki suche przesiewamy ze sobą, dodajemy żółtko, ziarenka wanilii oraz masło, szybko zagniatamy.

Gładkie, elastyczne ciasto zawijamy w folie spożywczą i wkładamy do lodówki na 30 minut.

Odrywamy po kawałeczku i rolujemy owalny kształt,

Za pomocą patyczka robimy wgłębienie.

Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Pieczemy ok. 20 minut / 170C .

Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Wiesława1

06.09.2016 09:44
pyszna propozycja

Futka

27.06.2016 11:08
Urocze i smakowite ciasteczka :D

Franciszek

25.06.2016 20:08
pyszne do kawy

halina17

25.06.2016 15:00
Super ciacha

Iwusia

25.06.2016 12:44
pyszna ta "kawusia" :)

Łukasz15

25.06.2016 08:43
fajne ciacha

smerfetka79

24.06.2016 22:45
czy tu był tylko puder? czy posypywałaś jakimś cukrem. świetne te ciasteczka zapisuje w ulubionych.

kd045

24.06.2016 22:44
super wyglądają !

KORAL

24.06.2016 22:41
Ładnie wyglądają :)

Renataj

24.06.2016 21:46
Proste, smaczne i efektowne:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat