Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka bezowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

białko 2 szt
cukier kryształ 1/3 szkl
czekolada mleczna 2/3 tabliczki
orzechy włoskie 10 dkg
wiórki kokosowe 3 łyżki
mąka pszenna 1 łyżka
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka bezowe

Kroki postępowania

1
Białka ubić na sztywno z solą i cukrem. Dodać startą czekoladę, posiekany orzechy, wiórki i mąkę. Dokładnie wymieszać.
Krok 1 - Ciasteczka bezowe foto
2
Masę nakładać łyżką na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia.
Krok 2 - Ciasteczka bezowe foto
3
Piec około 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Nie wyciągać od razu tylko przestudzić 10-15 minut przy uchylonych drzwiczkach. Potem przełożyć na talerzyk i zajadać jeszcze ciepłe :)
Krok 3 - Ciasteczka bezowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 04.01.2015 16:42
smaczne do kawki
nogawkuchni 04.01.2015 16:35
Pyszne ciasteczka,ciekawy przepis,świetne słodkości do kawy na deser.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak