Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIASTECZKA BEZGLUTENOWE

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka ryżowa 210 g
rodzynki 5 łyżek
mleko kokosowe 6 łyżek
olej kokosowy 6 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier wanilinowy 1 łyżka
wanilia 1 łyżka
cukier trzcinowy 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: CIASTECZKA BEZGLUTENOWE

Wszystkie składniki łączę ze sobą. Formuję kulę. Następnie okręcam folią spożywczą. Wkładam do zamrażarki na 30 min.

Następnie z ciasta formuję małe kulki wyjdzie ok 12 sztuk i lekko spłaszczam.

Ciasteczka układam na blaszy, która została wyłożona papierem do pieczenia.

Piekę ok 10-12 min w 160 stopniach w piekarniku góra-dół.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madzai 09.11.2016 11:16
Fajne ciasteczka
Edith85 09.11.2016 08:30
smakowite :)
MałaMi89 08.11.2016 21:49
Super! Zjadłabym ;)
bertpvd 08.11.2016 21:17
pyszna ciastka
Łukasz15 08.11.2016 21:14
Super ciasteczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak