CIASTECZKA BEZGLUTENOWE

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka ryżowa

    210 g
  • rodzynki

    5 łyżek
  • mleko kokosowe

    6 łyżek
  • olej kokosowy

    6 łyżek
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • cukier wanilinowy

    1 łyżka
  • wanilia

    1 łyżka
  • cukier trzcinowy

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki łączę ze sobą. Formuję kulę. Następnie okręcam folią spożywczą. Wkładam do zamrażarki na 30 min.

Następnie z ciasta formuję małe kulki wyjdzie ok 12 sztuk i lekko spłaszczam.

Ciasteczka układam na blaszy, która została wyłożona papierem do pieczenia.

Piekę ok 10-12 min w 160 stopniach w piekarniku góra-dół.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Madzai 09.11.2016 11:16
Fajne ciasteczka
Edith85 09.11.2016 08:30
smakowite :)
MałaMi89 08.11.2016 21:49
Super! Zjadłabym ;)
bertpvd 08.11.2016 21:17
pyszna ciastka
Łukasz15 08.11.2016 21:14
Super ciasteczka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat