Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka bez cukrowe z makiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 20 dkg
mąka pszenna 25 dkg
śmietana 12% 6 łyżek
masa makowa
rodzynki
polewa czekoladowa

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka bez cukrowe z makiem

Do miski dajemy zimną margarynę ,mąkę i śmietanę .
Śiekamy margarynę zagniatamy ciasto .
Ciasto wkładamy do woreczka i chłodzimy w lodówce można zrobić dzień wcześniej.
Ciasto wałkujemy na blacie wycinamy szklanką krążki .Na każdy krążek nakładamy porcję masy makowej wymieszanej z rodzynkami.
Ciasteczka sklejamy jak pierogi.
2 blachy jednocześnie wkładamy do nagrzanego piekarnika 150 st termoobieg i pieczemy około 20 -25 minut na złoty kolor.
Zimne ciasteczka dekorujemy polewą czekoladową.

POLECAM !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 23.03.2015 07:09
Bardzo fajnie wyglądają
gosia56 20.03.2015 09:59
były takie pyszne że bardzo szybko zniknęły
gosia56 20.03.2015 09:58
Bardzo dziękuję za miłe komentarze;)
gusia1000 20.03.2015 00:09
Na pewno są smaczne.
Jadwiga/Jaga85 19.03.2015 23:46
Bardzo fajnie wyglądają!
Betina#45 19.03.2015 21:12
dla mnie rewelacja ! Mmm
gosia1988 19.03.2015 21:03
smakowicie wyglądają
Róża1 19.03.2015 20:38
świetny pomysł !!!!!!!!! a jak pięknie przyozdobione i podane :-)
Joannasz3190 19.03.2015 20:36
Pyszności :)
fotoviderek 19.03.2015 19:55
Moje smaki, pycha :)
Krzysztof15 19.03.2015 19:50
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak