Ciasteczka bez cukrowe z makiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    20 dkg
  • mąka pszenna

    25 dkg
  • śmietana 12%

    6 łyżek
  • masa makowa

  • rodzynki

  • polewa czekoladowa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do miski dajemy zimną margarynę ,mąkę i śmietanę .
Śiekamy margarynę zagniatamy ciasto .
Ciasto wkładamy do woreczka i chłodzimy w lodówce można zrobić dzień wcześniej.
Ciasto wałkujemy na blacie wycinamy szklanką krążki .Na każdy krążek nakładamy porcję masy makowej wymieszanej z rodzynkami.
Ciasteczka sklejamy jak pierogi.
2 blachy jednocześnie wkładamy do nagrzanego piekarnika 150 st termoobieg i pieczemy około 20 -25 minut na złoty kolor.
Zimne ciasteczka dekorujemy polewą czekoladową.

POLECAM !!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 23.03.2015 07:09
Bardzo fajnie wyglądają
gosia56 20.03.2015 09:59
były takie pyszne że bardzo szybko zniknęły
gosia56 20.03.2015 09:58
Bardzo dziękuję za miłe komentarze;)
gusia1000 20.03.2015 00:09
Na pewno są smaczne.
Jadwiga/Jaga85 19.03.2015 23:46
Bardzo fajnie wyglądają!
Betina#45 19.03.2015 21:12
dla mnie rewelacja ! Mmm
gosia1988 19.03.2015 21:03
smakowicie wyglądają
Róża1 19.03.2015 20:38
świetny pomysł !!!!!!!!! a jak pięknie przyozdobione i podane :-)
Joannasz3190 19.03.2015 20:36
Pyszności :)
fotoviderek 19.03.2015 19:55
Moje smaki, pycha :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat