Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka babuni

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka krupczataka 3 szklanki
żółtko jajek 3 sztuki
masło roślinne 25 dag
kwaśna śmietana 2-3 łyżki
cukier puder 1/2 szklanki
cukier do posypania ciasteczek
rum 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka babuni

Przesiewamy na stolnicę mąkę dodajemy posiekane masło oraz żółtka i cukier puder, kwaśną śmietanę oraz rum. Zagniatamy ciasto na jednolitą gładką konsystencję. Wkładamy do lodówki na około 2 godziny. Wychłodzone ciasto dzielimy na części , cienko rozwałkowujemy, posypujemy cukrem i dociskamy wałkiem. Nożem kroimy ciasto na pasy a następnie pasy kroimy na mniejsze kawałki. Pieczemy w nagrzanym piekarniku około 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

migotka28 07.08.2013 10:05
smaczniutkie ciasteczka
Aannkaa82 06.08.2013 20:47
KOniecznie muszę wypróbować te ciasteczka ;)
patryska76 06.08.2013 18:13
Palce lizać ;)
malaczarna23 06.08.2013 17:12
bardzo smaczne ciacha
AnielskaSlodycz 06.08.2013 15:21
Proste i bardzo smaczne :)
Kuchenka 06.08.2013 14:43
wspaniałe ciasteczka
Renata9 06.08.2013 14:42
pyszne ciasteczka
Mniam 06.08.2013 14:22
Bardzo lubię takie ciastka.
everay 06.08.2013 14:18
fajne ciasteczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak