Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka andrutowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

powidła 1 słoik
andrut
spirytus 3 łyżeczki
mleko skondensowane niesłodzone 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka andrutowe

Mleko włożyć do garnka nalać wodę tak by puszka była cała zanurzona i gotować ok 2,5-3 godzin. Jeśli puszka będzie wystawała nad powierzchnią wody to trzeba dolać. Mleko wystudzić, otworzyć i wlać spirytus a następnie wymieszać. Andruty posmarować powstałą masą i sklejać na wierzchnią warstwę dajemy kajmak oraz powidła i przykrywamy. Na andrut kładziemy deseczkę i czekamy ok 20-30 min. by się dobrze skleiło. Następnie kroimy w prostokąty, lub trójkąty. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 30.08.2013 12:56
moi chłopcy się tym zajadają;)
safcia 10.06.2012 09:25
świetne
RenataZ-et 20.05.2012 17:09
bardzo fajne
cukiereczek 12.02.2012 08:18
super
Kas2 09.02.2012 18:55
można chrupać i chrupać :)
Barbara/zuza22_85 09.02.2012 18:23
świetne
iwona332 22.09.2010 23:41
super
IlonaAlbertos 06.07.2010 11:55
Fany pomysł na ciastka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak