Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasro orzechowo-jagodowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

orzechy włoskie 1/2 szklanki
orzechy laskowe 1/2 szklanki
daktyle 1 szklanka
orzechy nerkowca 3 szklanki
olej kokosowy 1 szklanka
miód płynny 1 szklanka
cytryna 3
jagody 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasro orzechowo-jagodowe

Kroki postępowania

1
Orzechy nerkowca namocz w wodzie na całą noc. Rano odcedź. Powinny napęcznieć i zmieknąć.
Krok 1 - Ciasro orzechowo-jagodowe foto
2
Spód ciasta nalezy zrobić: daktyle, orechy włoskie i laskowe mielimy razem. Wykładamy na tortownicę.
Krok 2 - Ciasro orzechowo-jagodowe foto
3
Na masę należy do dobrego blendera włożyć odsączone orzechy nerkowca, miód, olej. Wycisnąć sok z 3 cytryn i dodać. Calosc blendujemy na wysokich obrotach aż do uzyskania gładkiej masy. Pózniej dzielimy masę na poł. Jedną część możemy wyłożyć na nasz spód. do drugiej dodajemy jagody i ponownie miksujemy. Całość powinniśmy schodzić przez kilka godzin. Możemy udekorować jagodami albo bananami.
Krok 3 - Ciasro orzechowo-jagodowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 09.02.2015 20:48
takie słodkości bardzo lubię
jagoda5913 09.02.2015 14:51
Super deser
mirosława4 09.02.2015 14:41
szkoda tylko że niema zdjęcia końcowego , piękny kolorek masy jagodowej :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak