Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciacho z brzoskwiniami i konfiturą

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 5 sztuk
margaryna 1 kostka
mąka niecałe 2 szklanki
brzoskwinie w puszce 9 połówek
cukier puder do posypania
mąka ziemniaczana 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 1/2 szklanki
konfitura wg uznania (z czerwonych winogron)

Przepis i sposób przygotowania na: Ciacho z brzoskwiniami i konfiturą

Do rondelka włożyć margarynę. Dać na rozgrzany palnik i podgrzewać do stopienia. Gdy się stopi, ostudzić. Białka oddzielić od żółtek. Ubić białka na pianę, następnie dodać cukier i ubić na sztywno. Dodać pomału żółtka. Ubijać na najmniejszych obrotach miksera. Mąkę, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia przesiać przez sito i dawać pomału do piany z białek. Mieszać łyżką pomału w jedną stronę, wlać margarynę. Wymieszać dokładnie. Taką masę dać do formy, wyłożonej papierem spożywczym lub wysmarowanej margaryną. Na cieście obok siebie układać połówki brzoskwiń. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. przez ok. 40-45 minut. Po upieczeniu ciasto udekorować konfiturą i posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 16.05.2012 17:00
smaczny
malaczarna23 22.03.2012 09:55
wygląda apetycznie
gosia47-47 29.02.2012 08:31
mniam
ttrytka 26.02.2012 21:09
super, podoba mi się
gottrina 26.02.2012 18:29
świetne ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak