Ciacha francuskie z budyniem i truskawkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 paczka
  • budyń waniliowy

    1
  • mleko

    500 mililitrów
  • truskawki

  • cukier waniliowy

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Ciacha francuskie z budyniem i truskawkami foto

Ciasto francuskie kroimy na dość duże kawałki. Budyń przyrządzamy według przepisu na opakowaniu - słodzimy cukrem waniliowym.

Krok 2 - Ciacha francuskie z budyniem i truskawkami foto

Na kwadraty z ciasta kładziemy sporo budyniu, a na środek truskawkę.

Krok 3 - Ciacha francuskie z budyniem i truskawkami foto
Ciasteczka pieczemu w piekarniu nagrzanym do 200 stopni około 20 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
tynamar88 22.10.2019 21:30
Witam :) czy cukier waniliowy ma być użyty do posłodzenia budyniu? i czy budyń przed nałożeniem na ciasto francuskie należy wystudzić?
Doradca Smaku 23.10.2019 10:28
Cukrem waniliowym proszę posłodzić budyń :) Dziękuję za czujność!
kamyk 14.01.2013 14:05
też takie zrobię, fajny pomysł
Fiffi 17.12.2012 22:48
lubię takie połączenia
elficzna 09.09.2012 12:58
aż ślinka cieknie!
octo 03.09.2012 18:49
pycha
Kasia35 03.09.2012 17:10
pychota
ewka1978 03.09.2012 17:06
pycha
Mati3 03.09.2012 17:05
pyszne:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat