Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chutney z rabarbaru

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar 1 kg
cebula biała 1,5 szklanki/posiekanej
rodzynki 1 szklanka
cukier 1,5 szklanki
czosnek 5 ząbków
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 łyżeczka
ocet 1,5 szklanki
sól 1 łyżka
Imbir mielony Prymat do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
miód prawdziwy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Chutney z rabarbaru

Wykonanie:
Rabarbar obrać, pokroić w kostkę i wymieszać ze sparzonymi rodzynkami. Przełożyć do rondelka, dodać zmiażdżony czosnek, cebulę i przyprażyć na sucho. Następnie dodać resztę składników, doprawić do smaku według uznania i gotować przez 60 minut stale mieszając (chutney możemy zmiksować lecz nie koniecznie). Przełożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zamknąć i pasteryzować przez 15 minut. Wspaniale nadaje się do gulaszów i potraw mięsnych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 06.05.2017 00:30
pomysł do zrobienia
olkaaa 05.05.2017 21:59
muszę zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak