Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chutney jabłkowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłko kwaśne 75 dag
papryka czerwona 2 szt.
imbir 20 gram
ocet jabłkowy 50 ml
Goździki całe Prymat 6 szt
cukier brązowy 15 dag
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Chutney jabłkowy

Wykonanie:
Jabłka i paprykę obrać i pokroić. Imbir zetrzeć na tarce. Wszystkie składniki przełożyć do rondelka , zalać octem, posypać cukrem, przyprawami i mieszając gotować bardzo powoli przez 35 minut. Następnie przełożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zakręcić i odwrócić do góry dnem. Podawać do mięsa wieprzowego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 04.08.2016 10:38
warto zrobić
dodi 03.08.2016 21:19
świetny przepis
bertpvd 03.08.2016 20:38
super przepis
MAR3STA 03.08.2016 20:38
Fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak