Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chutney buraczkowy do wędlin

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki ćwikłowe 1 kg
cebula biała 3 szt.
jabłko 25 dag
ocet 1 szklanka
sól do smaku
anyż mielony do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Chutney buraczkowy do wędlin

Wykonanie:
Buraczki ugotować, ostudzić i zetrzeć. Jabłka z cebulą obrać, posiekać i zalać octem i dusić na wolnym ogniu około 30 minut. Dodać buraczki i dusić przez następne 30 minut. Doprawić solą i anyżem do smaku a na dłuższe przechowywanie przełożyć gorący chutney do słoików, szczelnie zamknąć i odwrócić do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MarysiaB 06.03.2017 13:02
ciekawy przepis
wwwiolka 05.03.2017 21:56
Bardzo fajny przepis.
IKrakowianka 05.03.2017 20:08
super przepis!
Róża1 05.03.2017 08:33
fajny przepis :-) i ciekawe połączenie składników :-)
Agnieszka-87-25 05.03.2017 07:44
bardzo dobre do mies
Edith85 05.03.2017 01:22
Smakowity przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak