Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chutney aroniowy z buraczkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

burak ćwikłowy 1 szt
dżem aroniowy 160 g
pieprz czerwony 1 łyżka
czosnek 1/2 ząbka
imbir starty 1/3 łyżeczki
sól do smaku
ocet jabłkowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Chutney aroniowy z buraczkiem

Kroki postępowania

1
Buraczka upiec lub ugotować w skórce. Oskrobać, pokroić i umieścić w naczyniu do miksowania. Dodać dżem aroniowy, pieprz czerwony, pół ząbka czosnku, odrobinę startego imbiru.
Krok 1 - Chutney aroniowy z buraczkiem foto
2
Zmiksować dokładnie na jednolitą masę. Doprawić solą i octem jabłkowym.
Krok 2 - Chutney aroniowy z buraczkiem foto
3
Podawać jako dodatek do pieczonego drobiu, wędliny drobiowej, polenty etc. Polecam.
Krok 3 - Chutney aroniowy z buraczkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak