Chrzanowy sos z dodatkiem śmietany

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • chrzna utarty

    3 łyżki
  • śmietana

    200 ml
  • cukier puder

    2 łyżki
  • sok z cytryny

    4 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śmietanę ubić z cukrem na gęsty krem, dodać utarty chrzan, doprawić cukrem i sokiem z cytryny. Podawać do zimnych mięs.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwona51 26.02.2011 07:07
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat