Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrzanowy sos na zimno

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

majonez 3 łyżka
jogurt naturalny 3 łyżka
śmietana 12% 3 łyżka
chrzan tarty 4 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Chrzanowy sos na zimno

Jajka gotujemy na twardo, odcedzamy, hartujemy zimną wodą i obieramy.

Do majonezu dodajemy jogurt naturalny, śmietanę, chrzan oraz jajka starte na drobnych lub grubych oczkach.

Dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą oraz opcjonalnie pieprzem.

Sos chrzanowy podajemy jako dodatek do jajek, wędlin, albo pasztetów mięsnych i warzywanych.

Najlepiej smakuje schłodzony lub co najmniej taki, do którego przygotowania użyto składników dopiero wyciągniętych z lodówki.

Po przygotowaniu można go przechowywać w lodówce spokojnie przez 3 dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DorotaZ 13.09.2014 09:57
Uwielbiam taki sos chrzanowy do kanapek:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak