Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrzanowe żeberka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 500 g
chrzan ze słoika 2 łyżki
sos sojowy 1 łyżka
keczup 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka
Przyprawa do żeberek z miodem Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Chrzanowe żeberka

Żeberka myjemy o osuszamy. Przyprawiamy przyprawą do żeberek. W osobnej miseczce mieszamy chrzan, sos sojowy, keczup, koncentrat pomidorowy, pieprz. Dokładnie mieszamy i zalewamy żeberka. Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego, przykrywamy folią aluminiową i pieczemy przez 1 godzinę w 200*C. po upieczeniu powstaje nam smaczny chrzanowo-keczupowy sos.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 27.11.2014 08:57
pyszne zeberka
w mojej kuchni 27.11.2014 05:54
apetyczne danie obiadowe..
Lucan 26.11.2014 15:29
też nie jadłem takiej wersji żeberek,ale brzmi ciekawie
Renataj 26.11.2014 15:27
W takiej wersji żeberek jeszcze nie jadłam ale pewnie są pyszne:)
jasiek 26.11.2014 13:39
niezłe są

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak