Chrzanowe żeberka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka wieprzowe

    500 g
  • chrzan ze słoika

    2 łyżki
  • sos sojowy

    1 łyżka
  • keczup

    2 łyżki
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżeczka
  • Przyprawa do żeberek z miodem Prymat

  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żeberka myjemy o osuszamy. Przyprawiamy przyprawą do żeberek. W osobnej miseczce mieszamy chrzan, sos sojowy, keczup, koncentrat pomidorowy, pieprz. Dokładnie mieszamy i zalewamy żeberka. Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego, przykrywamy folią aluminiową i pieczemy przez 1 godzinę w 200*C. po upieczeniu powstaje nam smaczny chrzanowo-keczupowy sos.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dodi 27.11.2014 08:57
pyszne zeberka
w mojej kuchni 27.11.2014 05:54
apetyczne danie obiadowe..
Lucan 26.11.2014 15:29
też nie jadłem takiej wersji żeberek,ale brzmi ciekawie
Renataj 26.11.2014 15:27
W takiej wersji żeberek jeszcze nie jadłam ale pewnie są pyszne:)
jasiek 26.11.2014 13:39
niezłe są

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat