Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrzanowe risotto z kurczakiem i świeżym tymiankiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 szt
ryż do risotto 150 gram
bulion 500 ml
chrzan 3 łyżki
cebula 1 szt
masło 1 łyżka
parmezan starty
posiekane listki tymianku
oliwa
Pieprz czarny Prymat w młynku
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Chrzanowe risotto z kurczakiem i świeżym tymiankiem

Kroki postępowania

1
Mięso oczyścić, natrzeć solą, świeżo zmielonym pieprzem oraz oliwą i odstawić na noc do lodówki.
Krok 1 - Chrzanowe risotto z kurczakiem i świeżym tymiankiem foto
2
Cebulę zeszklić na maśle. Dodać ryż i przesmażyć przez chwilę.
Krok 2 - Chrzanowe risotto z kurczakiem i świeżym tymiankiem foto
3
Kurczaka pokroić w kostkę, wrzucić na rozgrzaną oliwę i smażyć około 5 minut.
Krok 3 - Chrzanowe risotto z kurczakiem i świeżym tymiankiem foto
4
Ryż zalać bulionem.
Krok 4 - Chrzanowe risotto z kurczakiem i świeżym tymiankiem foto
5
Dodać 3 czubate łyżki chrzanu i dusić na małym ogniu, aż ryż wchłonie bulion. Pod koniec dodać kurczaka.
Krok 5 - Chrzanowe risotto z kurczakiem i świeżym tymiankiem foto
6
Dodać posiekany tymianek. Gotową potrawę podawać posypaną startym parmezanem. Udekorować gałązkami tymianku.
Smacznego :)
Krok 6 - Chrzanowe risotto z kurczakiem i świeżym tymiankiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak