Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrzan z żółtkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

chrzan świeżo starty 40 dag
żółtko jajek 5 szt
woda 4 łyżki
cukier 2 łyżki
ocet 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Chrzan z żółtkami

Żółtka ugotowane rozgniatamy łyżką i mieszamy z resztą składników. Jeśli chcemy aby chrzan był łagodniejszy dodajemy więcej wody i cukru. Wychodzi jeden słoiczek. Można dawać na jajka, szynkę ogólnie na kanapkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 28.05.2014 08:18
pyszny dodatek do wędlin
caralajna 05.05.2013 07:39
muszę wypróbować
Janina 14.03.2013 08:12
Bardzo smaczne-też taki robię
msmors 14.03.2013 08:10
bardzo ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak