chrzan z \"jajecznicą\"

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    4 szt.
  • woda

    4 łyżki
  • cukier

    4 łyżki
  • ocet 10 %

    4 łyzki
  • masło

    2 łyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagotować wodę, cukier, ocet w małym rondelku. Na wrzątek wlać roztrzepane jajka i gotować aż się zetną jajka. Wystawić do chłodu. Jak będą zimne dodać odciśnięty chrzan i dobrze wymieszać. Przełożyć do słoiczka i zamknąć szczelnie. Dać do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
malina 01.09.2013 10:11
bardzo ciekawy przepis
mamusia1 04.05.2013 09:09
jest super!!!!!!
mamusia1 08.03.2013 15:40
mój ulubiony
Beata73 12.05.2012 15:03
ciekawy
Beata73 12.05.2012 15:03
ciekawy
darus 24.06.2011 12:29
fajny przepis
anja3107 24.06.2011 11:59
naprawdę ciekawe
usmiech 03.05.2011 23:13
ciekawe:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat