Chrzan wielkanocy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • chrzan polonez

    1 słoiczek
  • żółtko jajek

    4 sztuki
  • białko

    3 sztuki
  • majonez

    1/2 łyżki
  • śmietana

    1/2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka gotujemy. Żółtka rozgniatamy widelcem, białka ścieramy na tarce o bardzo drobnych oczkach. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. W zależności od tego jaki chrzan chcemy uzyskać (ostry, łagodny) dodajemy białko jajek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat