Chrzan wielkanocny

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • korzeń chrzanu

    2 sztuki
  • majonez

    2 łyżeczki
  • pieprz

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Chrzan wielkanocny foto
Korzeń chrzanu myjemy, następnie bardzo cieniutko obieramy,
Krok 2 - Chrzan wielkanocny foto
następnie ścieramy na grubych, ale wąskich oczkach.
Krok 3 - Chrzan wielkanocny foto
Do utartego chrzanu dodajemy majonez (wtedy nie jest suchy), doprawiamy solą oraz pieprzem do smaku i bardzo dokładnie mieszamy.
Krok 4 - Chrzan wielkanocny foto
Ja przekładam chrzan do małych kieliszków i zabieram w koszyczku do święcenia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pacpaw 15.12.2012 12:58
chrzan jadł każdy, ale nie każdy wie jak się go robi i jakie niewdzięczne jest jego tarcie :o) Ja często dodaję jeszcze odrobinę gęstej śmietany lub jogurtu naturalnego, ale to rzecz gustu
MAR3STA 29.05.2012 20:05
najlepszy własnej roboty

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat