Chrzan domowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • chrzan świeży

    1 kg
  • sól

    5 g
  • cukier

    5 g
  • śmietana

    250 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Chrzan surowy zetrzeć na tarce,
dodać sok z cytryny lub kwasek cytrynowy.
Dodać sól, cukier, śmietankę i dokładnie wszystko wymieszać ,
odstawić do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jolanta40 02.12.2011 20:57
świetne
Magdalena80 27.11.2011 21:32
u mnie w domu też zawsze ręcznie jest robiony
anja3107 05.07.2011 21:52
smaczny
Agnieszka172 22.02.2011 15:36
wypróbowany sposób, polecam
tulipan 24.08.2010 10:14
Domowy chrzan jest najlepsza
gacopierz23 09.07.2010 20:35
Co robisz żeby przy tarciu \"nie płakać\" ?
Kate131 07.07.2010 08:34
prawdziwy domowy chrzanik

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat