Chrusty

Chrusty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szklanki
  • masło (łyżka)

    1
  • cukier

    2 łyżki
  • jaja

    1
  • śmietana

    30-40 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki wyrobić dokładnie. Ciasto powinno być takie jak na makaron. Rozwałkować cienko na pół cm. Pokroić na podłużne paski szerokości 2 palców. Pasy pokroić ukośnie, po środku naciąć i przez ten otwór przeciągnąć jeden koniec. Usmażyć na oleju na złoty kolor.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Barbara55

29.11.2011 15:38
są super

kielcok1

19.10.2011 15:45
bardzo lubię

rakow2

06.04.2011 15:44
ja chrust zbieram w lesie

pioge7

19.01.2011 14:54
super

Krzysztof42

09.09.2010 15:27
klasyka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat