Chrusty

Chrusty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szklanki
  • masło (łyżka)

    1
  • cukier

    2 łyżki
  • jaja

    1
  • śmietana

    30-40 ml
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Chrusty

Wszystkie składniki wyrobić dokładnie. Ciasto powinno być takie jak na makaron. Rozwałkować cienko na pół cm. Pokroić na podłużne paski szerokości 2 palców. Pasy pokroić ukośnie, po środku naciąć i przez ten otwór przeciągnąć jeden koniec. Usmażyć na oleju na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Barbara55 29.11.2011 15:38
są super
kielcok1 19.10.2011 15:45
bardzo lubię
rakow2
rakow2 06.04.2011 15:44
ja chrust zbieram w lesie
pioge7 19.01.2011 14:54
super
Krzysztof42 09.09.2010 15:27
klasyka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat