Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrust

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 20 dkg
żółtko jajek 2 sztuki
śmietana 18 proc 1/4 szklanki
cukier puder
sól
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Chrust

Mąkę przesiać, dodać żółtka i odrobinę soli oraz śmietanę. Wyrobić jednolite ciasto. Ciasto rozwałkować. Powycinać niewielkie prostokąty, które należy naciąć wzdłuż przez środek. Ważne, aby nie przeciąć do końca. Przełożyć jedną końcówkę przez środek. Tłuszcz mocno rozgrzać. Chrust usmażyć na gorącym tłuszczu. Na ręczniku papierowym osączyć z nadmiaru tłuszczu. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 23.02.2015 17:53
Bardzo lubię!
as28 23.02.2015 13:29
u mnie mówi się faworki , bardzo je lubie
Marta1986 23.02.2015 12:40
bardzo lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak