Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chruściki piwne

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek 1|3szkl ,(5,6sztuk)
piwo 1|3szkl
mąka
olej
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Chruściki piwne

Żółtka dokładnie mieszamy z piwem.Dosypujemy tyle mąki aby ciasto łatwo dało się zagnieść.Wyrabiamy dość długo,aby wtłoczyć w nie jak najwięcej powietrza.Na stolnicy rozwałkowujemy cieniutkie placki,starając sie nieposypywać ich mąką.Z ciasta wykrawamy wąskie prostokąty.Na środku każdego robimy nacięcie (ok.3cm).Przez otwór przekładamy jeden koniec paska.Chruściki smażymy w głębokim mocno rozgrzanym oleju,aż się zarumienią.Osączamy na papierowym ręczniku.Posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Papryczka 04.12.2011 13:58
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak