Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupięce udka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

udko z kurczaka

Mieszanka przypraw

Tymianek suszony Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 0,5 łyżeczki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 2 łyzki
rozmaryn 1 gałązka
Kucharek Smak Natury 1 łyżka

Lista składników

rękaw do pieczenia 0,5 m

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupięce udka

Kroki postępowania

1
Do miseczki wsypać przyprawy: paprykę ostrą i słodką, przyprawę do kurczaka, tymianek, rozmaryn, kucharka smak natury.
Krok 1 - Chrupięce udka foto
2
Udka umyć i włożyć do rękawa. Długość rękawa uzależnić od wielkości udek. Rękaw zawiązać z obu stron.
Krok 2 - Chrupięce udka foto
3
Wsypać mieszankę przypraw. Obracać workiem aż udka oblepione będą mieszanką.
Krok 3 - Chrupięce udka foto
4
Włożyć do piekarnika. Piec 30 minut w temperaturze 180 stopni góra - dół.. Następnie przeciąć worek jak na zdjęciu. Włączyć w piekarniku grilla lub termowentylator i zwiększyć temperaturę na 220 stopni. Piec ok. 20-30 minut.
Krok 4 - Chrupięce udka foto
5
Gotowe udka można podawać na różne sposoby: z ryżem, z ziemniakami, z surówką.
Krok 5 - Chrupięce udka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 06.03.2015 16:47
Lubię takie przypieczone :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak