Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiący kurczak w krakersach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt
mleko
krakersy 1/2 paczki
mąka 1/2 szklanki
jajko 1 szt
pieprz
Papryka ostra mielona Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiący kurczak w krakersach

Filety kroimy w kawałki (nie za duże, ale nie muszą być też malutkie - jak kto woli) i zalewamy mlekiem. Odstawiamy do lodówki na ok 1 godzinę. Po tym czasie odlewamy mleko. Kurczaka przyprawiamy pieprzem i papryką (ja dałam dość dużo papryki, tak, że kurczak był jakby w niej obtoczony, przy chili trzeba uważać z ilością). Krakersy kruszymy na małe kawałki (ale nie na "piasek"). Panierujemy kawałki kurczaka otaczając najpierw w mące, później w roztrzepanym jajku i na koniec w krakersach. Smażymy na rozgrzanym oleju aż panierka się zarumieni.

Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 19.03.2012 21:59
smaczny kurczak
stokrotka 19.03.2012 18:46
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak