Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiące udka z kurczaka w ziołach

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udko z kurczaka 4 sztuki
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiące udka z kurczaka w ziołach

Kroki postępowania

1
Udka umyć, osuszyć, posmarować oliwą. Natrzeć kucharkiem, ziołami prowansalskimi oraz czosnkiem granulowanym. Odstawić na pół godziny do lodówki, żeby mięso naszło przyprawami.
Krok 1 - Chrupiące udka z kurczaka w ziołach foto
2
Po tym czasie mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego, piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około półtorej godziny (w zależności od pieca).
Krok 2 - Chrupiące udka z kurczaka w ziołach foto
3
Podawać z frytkami lub ziemniakami i surówką.
Krok 3 - Chrupiące udka z kurczaka w ziołach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 07.11.2013 18:36
Muszą być pyszne i pachnące.
Angelika10 26.10.2013 00:49
PYSZNE MIĘSKO
dorotka0000025 04.10.2013 11:10
na pewno pyszne
caralajna 28.09.2013 08:46
smaczne udka
m1monika 27.05.2013 11:57
bardzo lubię :-)
barbara11561 28.04.2013 06:27
mięsko pachnące ziołami-pycha:)
Krystyna32 12.02.2013 06:25
pycha
misia53 04.08.2012 11:52
bardzo smakowite
IZABELA29 04.08.2012 10:43
takie bardzo lubimy
Anna138 29.07.2012 18:24
pyszne
Beatris 26.07.2012 19:55
Ale apetyczną mają skórkę.
mela25 26.07.2012 08:15
super udeczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak