Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiące udka z kurczaka

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka du?e 3 szt
rosó? 3 l
m?ka
jajko
tarta bu?ka

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiące udka z kurczaka

Do roso?u dajemy udka z kurczaka , gotujemy . Ugotowane mi?so wyci?gamy i czekamy by wystyg?y . Udka zamaczamy w m?ce , nast?pnie w jajku a na koniec w bu?ce tartej . Dajemy na rozgrzany t?uszcz i sma?ymy po obu stronach . Wyci?gamy z t?uszczu i dajemy na talerz , jemy ciep?e , najlepiej podawa? z ziemniakami i jak? kolwiek sa?atk? .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna152 20.03.2013 15:12
bardzo lubię takie udka :)
miki47 24.01.2013 21:12
pycha
Magda60 11.01.2013 13:38
smaczne
KasiaK90 04.12.2012 09:05
chrupiące i pyszne
Bernadeta1 11.09.2012 17:36
Chrupiące i smaczne
adelajda 07.09.2012 06:45
na pewno smaczne
Ewelina47 06.09.2012 20:57
pysznie chrupi?ce

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak