Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiace udka nadziane ryżem, jabłkiem i nutą cynamonu

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 4
jabłka 1
ryż 50 g
cynamon 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat
sól
pieprz
cukier
oliwa do wysmarowania naczynia żaroodp

Porada

Popularne na naszych stołach mięso z kurczaka otulone chrupiącą skórką, nadziewane ryżem połączonym ze słodkimi jabłkami pachnącymi cynamonem to świetna propozycja dla tych, którzy uwielbiają połączenie mięsa z owocami.

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiace udka nadziane ryżem, jabłkiem i nutą cynamonu

Kroki postępowania

1
Udka pozbawić kości, oprószyć solą, pieprzem i słodką papryką, odstawić na około 30 minut.
Krok 1 - Chrupiace udka nadziane ryżem, jabłkiem i nutą cynamonu foto
2
Ryż ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Jabłko obrać, pozbawić gniazda nasiennego i pokroić w grubszą kostkę. Ryż wymieszać z kawałkami jabłka, dodać cynamon i szczyptę cukru. Całość dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Chrupiace udka nadziane ryżem, jabłkiem i nutą cynamonu foto
3
Udka faszerować ryżem z jabłkami i cynamonem, spiąć wykałaczkami i przełożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego oliwą. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 50 minut.
Krok 3 - Chrupiace udka nadziane ryżem, jabłkiem i nutą cynamonu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 15.09.2016 09:14
na pewno pyszne;)
Edith85 14.09.2016 07:24
Ciekawa jestem smaku
justynkag 14.09.2016 06:53
Pyszności.Bardzo ciekawe połączenie smaków.
Franciszek 14.09.2016 00:45
dobry obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak