Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiące tosty z warzywami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb tostowy 4 kromki
szynka 2 plasterki
ser żółty 2 plasterki
cukinia 1 szt/ mała i młoda
ziemniaki 1 szt
papryka czerwona 1/2 szt
papryka żółta 1/2 szt
ogórek gruntowy 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku/biały
ketchup pikantny do smaku
olej do smażenia
masło klarowane do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiące tosty z warzywami

Przygotowanie warzyw na tosty:
Warzywa dokładnie umyć. Połowę cukinii pokroić w cienkie plasterki(nie obierać) Zaś ziemniaka obrać i też pokroić w cienkie plasterki. Plastry cukinii i ziemniaka poprószyć delikatnie solą, posypać pieprzem i odłożyć na pięć minut. Na patelni rozgrzać olej i przysmażyć na chrupiąco cukinię i ziemniaki , po czym odsączyć na ręczniku papierowym i odstawić. Następnie na maśle podsmażyć z obu stron na rumiano chlebek tostowy. Połowę ogórka pokroić w plasterki razem z łupiną. Paprykę oczyścić z nasion, odkroić po trzy słupki, posolić i odłożyć. Pozostałą część warzyw rozdrobnić w malakserze, dodać 1 łyżeczkę oleju, przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać.
Składanie tostów:
Na przygotowane kromki ułożyć: plasterek sera żółtego, szynki, obłożyć chipsami z cukinii i ziemniaka, położyć po dwa plasterki ogórka i na wierzch położyć po trzy słupki kolorowej papryki i lekko polać ketchupem. Tosty przykryć drugą kromką i na wierzch położyć przygotowane nadzienie z warzyw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anka1988 27.07.2017 17:28
sycące śniadanie!
Ola1984 25.07.2017 08:50
Bardzo apetycznie wyglądają :) Z chęcią zjadłabym takie śniadanie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak