Chrupiące skrzydełka z chili

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • miód

    2 łyżki
  • sos worcester

    2 łyżki
  • sos sambal oelek

    0,5 łyżeczki
  • ketchup pikantny

    1 szklanka
  • sok z cytryny

    3 łyżki
  • pieprz czarny mielony

    0,5 łyżeczki
  • skrzydełka kurczaka

    24 (duże)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki marynaty dokładnie zmiksować i doprawić do smaku wedle własnego gustu. Umyte i oczyszczone skrzydełka naciąć na zgięciu i marynować ok. 4-6 godzin. Tak przygotowane skrzydełka grillować na rozgrzanym grillu przez 20 minut lub piec ok. 30 minut w temperaturze 160ºC

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jozefinach 08.03.2013 15:55
Świetna przekąska, wygląda bardzo smakowicie.
bietka 14.01.2013 13:50
takie grillowane skrzydełka muszą być pyszne
MagdaeM 01.06.2012 10:57
apetycznie wyglądają
mala2021 01.06.2012 10:47
muszę wypróbować ten przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat