Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiące skrzydełka w tempurze Zewy

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

skrzydełka kurczaka 1 kg
warzywa 1/2 szk suszone
woda 2 l
sól do smaku

dodatkowo

mieszanka do tempuy 100 g
woda 160 ml
olej do smażenia

Porada

Skrzydełka smażymy na głębokim tłuszczu

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiące skrzydełka w tempurze Zewy


Skrzydełka umyć i poprzecinać w zgięciach.
Najcieńsze odłożyć.
Kawałki skrzydełek umieścić w garnku, zalać zimną wodą i mieszankę.
Gdy się woda zagotuje dodać sól i gotować do miękkości.
Potem odsączyć je na sicie i przygotować tempurę.
Mieszankę wymieszać z wodą do odpowiedniej konsystencji.
W drugim garnku rozgrzać sporą ilość oleju.
Każdy kawałek mięsa zanurzać w tempurze i wrzucać na gorący olej ( ok. 180 stopni ), smażyć na rumiano.
Usmażone odsączyć na ręczniku papierowym i spożywać na gorąco z ulubionymi dodatkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 23.08.2017 12:21
Smakowicie pyszne skrzydełka;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak