Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiące skrzydełka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka
jajko
olej do smażenia
mąka ziemniaczana
mleko
majonez
płatki kukurydziane
sól
pieprz
Czosnek suszony Prymat
kostka rosołowa 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiące skrzydełka

W litrze wody rozpuścić dwie kostki rosołowe. Do wrzątku wrzucić skrzydełka i gotować 10 minut, następnie odlać całą wodę, a skrzydełka zostawić do wystygnięcia.
Zrobić panierkę: Wsypać do miski mąkę, pokruszone płatki oraz wszsytkie przyprawy, dodać jajko, majonez, trochę mleka. Panierka musi mieć konsystencję bardzo gęstej śmietany. Skrzydełka wkładamy do miski z panierką i dobrze mieszamy. Tak przygotowane mięso wkładamy na dobrze rozgrzany olej (jak frytki) i gotujemy tak długo, aż uzyskają złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 01.11.2013 08:02
Lubię takie :)
kate.500 31.07.2012 19:51
apetycznie wygladaja
calliope 04.05.2012 09:28
wygląda ekstra :)
Marzena34 29.04.2012 14:46
fajne
jogobella23 05.05.2011 08:41
super
jogobella23 05.05.2011 08:41
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak