Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiące skrzydełka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 4 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
mąka pszenna 1 szklanka
ziele angielskie 2 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
jajko 2 sztuki
olej do smażenia
kostka rosołowa 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiące skrzydełka

Kroki postępowania

1
Skrzydełka z kurczaka gotujemy do miękkości w bulionie z kostki rosołowej, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie.
Krok 1 - Chrupiące skrzydełka foto
2
Jajka roztrzepujemy. Mąkę pszenną mieszamy z bułką tartą. Ugotowane skrzydełka obtaczamy w jajku i mieszance.
Krok 2 - Chrupiące skrzydełka foto
3
Smażymy na rozgrzanym oleju na złocisty kolor. Smacznego
Krok 3 - Chrupiące skrzydełka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 13.04.2013 17:00
lubię chrupiące skrzydełka
Poison1988 26.10.2012 14:59
Robię bardzo podobnie i wychodzą bardzo pyszne :)
babajaga1969 25.10.2012 19:34
pyszne
Konczi 25.10.2012 19:26
:) apetyczne
AURELKA 25.10.2012 19:09
pycha , aż ślinka cieknie
maciek7 25.10.2012 19:09
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak