Chrupiące skrzydełka

Chrupiące skrzydełka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skrzydełka drobiowe

    4 szt
  • olej

    1/2 szklanki
  • miód

    3 łyżki
  • Grill przyprawa pikantna Prymat

    1 szt
  • pomidory

    4 szt
  • Bazylia suszona Prymat

    1 szt
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Chrupiące skrzydełka

Olej, miód i 4 łyżki przyprawy pikantnej wymieszać, zamarynować w tym skrzydełka, włożyć na dwie godziny do lodówki. Piec na rozgrzanym ruszcie do uzyskania chrupiącej brązowej skórki. Podawać z cząstkami pomidorów posypanymi suszona bazylią.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (29)

Milka100 22.01.2014 21:10
ale pyszne skrzydełka
MagdaeM 16.05.2012 09:45
smakowite:)
katerin1x15 04.01.2012 20:56
apetyczne
Anna146 12.08.2011 06:52
aż chce się spróbować
Anna141
Anna141 27.06.2011 22:32
pyszne
Adamorek 25.05.2011 10:05
wyglądają cudnie, ten kolor
Magda60 18.04.2011 10:50
swietne
Jaheira11 16.04.2011 23:47
rewelacja
forgielka 01.04.2011 08:08
pyszne
Marzena40 04.03.2011 09:15
pyszniutkie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat