Chrupiące schabowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kotlety schabowe

    4 sztuki
  • sól do smaku

  • płatki migdałowe

    1 łyżka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżki
  • jajko

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kotlety cienko rozbić i opruszyć solą i pieprzem. Jajko rozmącić z oregano . Płatki migałowe i kukurydziane, sezam i pokruszone płatki migdałowe wymięszaj z bułką. Kotlety panierujemy najpierw w jajku, potem w mieszance, mocno dociskając je palcami. Smaż na ciemnozłoty kolor. Osącz na papierze.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat