Chrupiace schabowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kotlety schabowe

    5 sztuk
  • jajko

    2 sztuki
  • mąka pszenna

    1/2 szklanki
  • mąka kukurydziana

    1/2 szklanki
  • czosnek

    2 ząbki
  • olej do smażenia

  • Przyprawa do mięs Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte i osuszone kotlety lekko rozbić,natrzeć przyprawami i rozgniecionym czosnkiem,zostawić na kilka minut .
Jajka lekko ubić ,mąki wymieszać razem.
Kotlety panierować w mące ,jajku i na koniec w otrębach ,mocno je dociskając do mięsa .
Smażyć w rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat