chrupiące schabowe...

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    2 porcje
  • jajko

    2 sztuki
  • sól

    3/4 łyżeczki
  • mąka pszenna

    5 łyżek
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    5 łyżek
  • smalec

    1/4 kostki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    3/4 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

schabowe rozbić tłuczkiem na kotlety

jajka dobrze roztrzepać widelcem z solą, pieprzem

mąkę wymieszać z tarta bułką

kotlety maczać w mace z bułką - jajku - w mące z bułką i na gorącym smalcu smażyć na chrupiąco......SMACZNEGO!!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
fotoviderek 30.04.2013 07:37
Pyszny schaboszczak :)
Aannkaa82 14.04.2013 21:53
Super, klasyczne, smaczne schabowe.
Ewelina38 07.03.2013 13:19
uwielbiam właśnie taką rumianą i chrupiącą panierkę
Neetka90 22.02.2013 13:04
uwielbiam
Alex_M 21.02.2013 18:02
pyszny :)
kriko 20.02.2013 16:58
lubie bardzo
gosia1988 20.02.2013 16:57
schabowy - zawsze pyszny
babajaga1969 20.02.2013 16:56
klasyka nie do zastąpienia - pycha :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat