Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiące podudzia z kurczaka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podudzia z kurczaka 6 szt
czosnek 2 ząbki
sól 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 0,5 łyżeczki
mąka do panierowania
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiące podudzia z kurczaka

Podudzia z kurczaka myjemy, osuszamy i nacieramy solą, startym drobno czosnkiem, słodką i ostrą papryką. Odstawiamy na kilka godzin, najlepiej na całą noc. We frytkownicy lub głębokiej patelni mocno rozgrzewamy olej. Podudzia panierujemy tylko w mące i wrzucamy na gorący tłuszcz. Smażymy kilka minut, aż ładnie się przyrumienią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak