Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiące płotki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

drobne płocie 1 kg
cebula 1
Liść laurowy suszony Prymat 2
mąka 2 łyżki
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiące płotki

Oczyszczone i umyte rybki solimy i posypujemy pieprzem do smaku. Cebulę kroimy na cienkie plasterki. Do dużej miski wstawiamy talerzyk do góry dnem, na którym układamy warstwę cebuli. Cebulę posypujemy pokruszonym liściem laurowym i układamy na niej warstwę ryb, itd. Na samej górze układamy warstwę cebuli. Przykrywamy miskę folią i wstawiamy do lodówki na 4-5 godz. Zamarynowane rybki oczyszczamy z przypraw, obtaczamy w mące i smażymy w rozgrzanym oleju na złoty kolor. Najlepsze prosto z patelni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak