Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiące placuszki ryżowe

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 szt
szczypiorek 1 łyżka
mąka kukurydziana 4 łyżki
olej do smażenia
ser gouda 1 (tarty)
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
ryż 1 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiące placuszki ryżowe

Do miski wsypać ugotowany ryż i wbić dwa jajka, dodać posiekany szczypiorek i dokładnie wymieszać. Potem dodać mąkę kukurydzianą oraz starty ser, doprawić odrobinę do smaku i znowu dokładnie wymieszać. Na rozgrzaną patelnie nakładać po łyżce masy, lekko rozpłaszczając i formujac placek. Smażyć z obu stron na złoty kolor, osączyć na papierowym ręczniku. Podawać z ulubionym dipem lub keczupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łucja 06.11.2013 09:44
bardzo ciekawe :)
Alex_M 30.10.2013 16:56
super placki :)
ONY_za_kare 28.10.2013 17:08
świetne placuszki
Beatris 28.10.2013 11:23
Z chęcią zjadłabym porcyjkę.
Mniam 28.10.2013 07:46
Nie robiłam jeszcze takich, ale na pewno zrobię :)
Jolie 28.10.2013 07:37
super pomysł
caralajna 28.10.2013 07:04
fajne, nie robiłam takich jeszcze
babajaga1969 28.10.2013 03:43
ciekawe placuszki, smaczne
Kuchenka 27.10.2013 22:00
są intygujace :P
mariel78 27.10.2013 21:43
bardzo fajne
Milena87 27.10.2013 21:27
pyszne placuszki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak