Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CHRUPIĄCE PLACUSZKI BANANOWO-JABŁKOWE

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
mleko 2% 1 szklanka
jajko 2 szt
cukier 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier waniliowy 3 łyżeczki
Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat 1 szczypta
cukier puder
olej do smażenia
jabłka 2 szt
banan 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: CHRUPIĄCE PLACUSZKI BANANOWO-JABŁKOWE

Kroki postępowania

1
Do mąki dodać, proszek do pieczenia, cukier waniliowy i szczyptę soli. Wymieszać
Krok 1 - CHRUPIĄCE PLACUSZKI BANANOWO-JABŁKOWE foto
2
Jajka umyć i ubić z 2 łyżkami cukru.
Krok 2 - CHRUPIĄCE PLACUSZKI BANANOWO-JABŁKOWE foto
3
Utarte jajka dodać do suchych składników. Całość zalać mlekiem.
Krok 3 - CHRUPIĄCE PLACUSZKI BANANOWO-JABŁKOWE foto
4
Jabłka i banany obrać, przepuścić przez kratkę do sałatek lub pokroić w kostkę. Dodać do masy.
Krok 4 - CHRUPIĄCE PLACUSZKI BANANOWO-JABŁKOWE foto
5
Całość zmiksować.
Krok 5 - CHRUPIĄCE PLACUSZKI BANANOWO-JABŁKOWE foto
6
Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju do zarumienienia. Podawać z cukrem pudrem.
Krok 6 - CHRUPIĄCE PLACUSZKI BANANOWO-JABŁKOWE foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 30.01.2017 18:43
bardzo pyszne na pewno
olkaaa 29.01.2017 22:24
Bardzo lubię.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak